Огляд термоса Kovea Mega Hot 1500

21.04.2017

Сьогодні ми вирішили опублікувати детальний фото-огляд Kovea Mega Hot 1500 (KDW-MH1500), яким з нами люб'язно поділився Сергій Борисович.

"Всі знають що таке термос і для яких цілей його використовують. Причому в термосі можна транспортувати не тільки гарячі, а й холодні напої, а в харчовому термосі відповідно продукти.  Так склалося, що мій старий термос перестав мене влаштовувати - частково за обсягом, а частково через якість. Як заміну було обрано термос Kovea Mega Hot 1500 (KDW-MH1500)

Як сказав товариш - звичайний термос. Зовні це так, та й навіщо привертати зайву увагу до своїх речей. У цієї лінійки термосів є і кілька цікавих особливостей:

  •  широка горловина;
  •  складна ручка;
  •  плечовий ремінь для перенесення;
  •  дві чашки-кришки.

Почнемо з упакування - картонне пакування, на якому всі написи корейською... Інструкція в коробці теж корейською...
Термос в пакетику, а всередині термоса ремінь для перенесення на плечі.

Перше враження - все зроблено акуратно, неприємних запахів немає.

  • Матеріал: антикорозійна нержавіюча сталь
  • Температурні показники після 24 годин: +52°C
  • Розміри: 12 х 11 х 32,2 см
  • Об'єм: 1,5 л

Термос виготовлено з нержавіючої сталі - не найлегший матеріал, але завдяки цьому він не вступає в реакцію з продуктами і не змінює їхній смак.
За заявою виробника між подвійними стінками вакум (дешево і сердито як то кажуть, і не додає зайвої ваги). Дно термоса закрите пластиком.

Також пластик є у верхній частині термоса. Тут він необхідний, як кріплення для складаної ручки і як різьблення для кришки.

Складна ручка досить неоднозначне рішення - збільшує розмір термоса, не дуже часто необхідна. Але на практиці виявилася дуже зручною, особливо з огляду на те, що діаметр термоса близько 11 см, і не всяка дівчина зможе його зручно взяти для перенесення, а з ручкою ж це набагато простіше і зручніше. На краях ручки є прямокутні отвори для фастексів плечового ремінця.

Пластик фастексів досить якісний. Защіпки надійні, але слід бути обережним, щоб не згубити ремінець і не зламати фастекси - таку фурнітуру, Ви, навряд чи знайдете. Сам ремінець не дуже широкий, але якщо носити недовго, то цілком зручний.

Порожній термос важить 860 грам. Не мало, але ж і об'єм 1,5 літра. А це вже майже 5-7 повноцінних чашок чаю. Кришка - чашка термоса виконана із пластику і нержавійки. Закручується вона на 1,5 обороту, різьблення добре фіксує кришку, а наплив пластику на ній під час закривання збігається з виступом ручки.

Всередині цієї кришки розташована ще одна склянка. Ось тільки цей стакан просто вкладений в кришку зсередини і ніяк не фіксується, і може випадати. Як на мене, це не найвдаліше рішення. Простіше було б зробити 2-гу кришку, яка накручується з зовнішньої сторони. Внутрішній кухоль виконано з білого пластику. Мені здається, цей кухоль краще брати коли в ньому справді є потреба, в інших випадках залишати вдома.

Головна кришка колби термоса подвійна:

  • Велика кришка закриває всю горловину термоса. Виконана із пластику, на ній, звісно ж, є ущільнювальна гумка для герметичності.
  • Маленька кришка так само з пластику і її призначення економити тепло. Тобто Вам не потрібно розкручувати велику кришку, щоб налити чаю. Досить відкрити або навіть відкрутити на 0,5-1 оберт маленьку кришку і налити чаю. При цьому втрати тепла з колби будуть значно меншими, ніж якби Ви повністю викручували і знімали велику кришку.

Велика кришка дає змогу отримати доступ всередину колби термоса для її миття від залишків продуктів. Великий діаметр горловини дає змогу використовувати термос, як харчовий. Чоловіча рука навряд чи пролізе в горловину діаметром 7,5 см, а ось жіноча ручка цілком зможе допомогти.

Теплоізоляційні властивості термоса досить високі. Це пояснюється тим, що він великого об'єму (такий термос апріорі тримає тепло довше, ніж маленький). Також, термос має повноцінний вакум всередині (вважається, що термін служби термоса близько 5 років, потім герметичність міжстінкової відстані слабшає).

Заливаємо в термос 1,5 літра окропу з чайника, залишаємо на кухонному столі за кімнатної температури +18С:

  • через 19 годин температура води всередині була +67.3С;
  • через 25 годин +60С;
  • через 40 годин +49,4С;
  • через 46 годин +44,9С.

Далі заповнив термос окропом і поклав у холодильник у верхнє відділення, де температура була +3С:

  • через 10 годин +73.5С;
  • через 20,5 годин +61С;
  • через 25 годин +56С;
  • через 36 годин +44С.

Як на мене, то досить непогано. Зауважу що старий термос на 1,2 літра тримав тепло гірше - після 24 годин можна було припиняти такі досліди.

Мабуть, у термоса тільки один мінус - його друга чашечка. Вона просто вкладається в основний кухоль і досить легко з нього випадає. Сама по собі вона тоненька, звісно її можна використовувати як невелику тарілочку.

Як мені здається термос Kovea Mega Hot 1500 - це дуже вдалий термос для компанії з 2-4 осіб. Також він буде чудовим термосом для автомобілів, де його габарити не будуть обтяжливими. Якщо ж термос на 1,5 літра для Вас великий, то в цій лінійці є моделі на 1 і 1,2 літра.

Пам'ятайте, термос завжди варто ретельно мити і під час зберігання не варто щільно закривати кришки. А перед використанням краще трохи прогріти колбу (налив у неї гарячої або холодної води), тоді температура всередині зберігатиметься краще.

Також, не варто забувати, що термос можна використовувати і для продуктів, причому не тільки гарячих, а й холодних - наприклад, покласти теж морозиво і піти на природу з термосом повним морозива!"

Відео огляд - тут

Джерело: knifeclub.com.ua

Новости

видео

Подписывайся на наш YouTube канал